Najnovšie
Losos na stredomorský spôsob
01. 03. 2015Zelenina vo vínovom cestíčku
01. 03. 2015Tagliatelle al limone
23. 02. 2015Paella
23. 02. 2015Cestoviny Penne so špenátom a syrom Ricotta
20. 02. 2015Kuskus so sušeným ovocím
20. 02. 2015Varenie pod orechom
Losos na stredomorský spôsob
01. 03. 2015, 10:09Postup
Losos na Stredomorský spôsob
Nakrájame si cibuľu, papriku, cukinu, baklažán a paradajky na menšie kocky. Na rozohriatu panvicu nalejeme olivový olej a dáme cibuľu, opekáme pokiaľ nezmäkne. Pridáme papriku, cukinu a baklažán a opekáme. Nakoniec pridáme paradajky, osolíme, okoreníme a všetko ešte chvíľu opečieme, ale aby nestratili tvar. Na druhú rozpálenú panvicu nalejeme olivový olej. Filety z lososa osolíme, okoreníme a dáme opiecť z obidvoch strán na panvicu. Treba dávať pozor aby sa moc neprepiekol, bol by moc suchý. Keď sú filety opečené, vyberieme ich z panvice. Do výpeku dáme na plátky nakrájaný cesnak a tymián. Opekáme pokiaľ cesnak nezačne hnednúť, vtedy to podlejeme bielym vínom, necháme vypariť alkohol, pridáme citrónovú šťavu a kurkumu. Chvíľu povaríme aby sa omáčka zredukovala. Na tanier dáme zeleninu, na ňu filety a polejeme omáčkou.
Dobrú chuť