Domov Varenie pod orechom Zelenina vo vínovom cestíčku
Najnovšie
Losos na stredomorský spôsob
01. 03. 2015Zelenina vo vínovom cestíčku
01. 03. 2015Tagliatelle al limone
23. 02. 2015Paella
23. 02. 2015Cestoviny Penne so špenátom a syrom Ricotta
20. 02. 2015Kuskus so sušeným ovocím
20. 02. 2015Varenie pod orechom
Zelenina vo vínovom cestíčku
01. 03. 2015, 10:04Postup
Je leto, čas rodinných a priateľských stretnutí, preto ponúkam ideálne pohostenie pre letnú garden party.ZELENINA VO VÍNOVOM CESTÍČKU
Vínové cestíčko - rozmiešame vajíčka, víno, soľ, múku a červenú papriku. Na jeden karfiol, brokolicu a baklažán tri vajíčka, 1 dcl bieleho vína, múky toľko aby cestíčko bolo husté tak, že keď do neho dáte prst, tak sa na ňom udržalo. Zeleninu /karfiol, brokolicu, baklažán/ nakrájame na rôzne tvary, lepšie to pri podávaní vyzerá. Obalíme v cestíčku, dáme vyprážať, buď na panvici alebo vo fritéze. Podávame s opečenými zemiakmi v šupke, s rozmarínom a jarnou cibuľkou. K tomu jednoduchý paradajkový šalát - paradajky nakrájame, pridáme čierne olivy, jarnú cibuľku, osolíme, pokvapkáme olivovým olejom a vinným octom, zľahka premiešame.
Dva dipy:
1. biely bio jogurt, mäta, soľ, citrónová šťava, olivový olej
2. biely bio jogurt, pikantná severoafrická pasta Harissa
A hostia môžu začať chodiť.
DOBRÚ CHUŤ