Najnovšie
18. 08. 2011ryby
18. 08. 2011ostatné
18. 08. 2011ostatné
18. 08. 2011mäso
18. 08. 2011ostatné
18. 08. 2011ostatné
Recepty
Čerstvý bôb vo vajíčkovo - citrónovej omáčke
08. 08. 2011, 10:56
Potrebujeme
bôb, olivový olej, najemno nakrájaný fenikel, nakrájaný cesnak, saturejku, soľ, mleté čierne korenie, vajíčka, citróny Postup
Bôby obrežeme a rozrežeme ich na 2-3 časti. Na rozpálenom oleji ich osmažíme, pridáme fenikel a cesnakové listy, spolu smažíme 5-10 minút. Potom pridáme saturejku, soľ a korenie a zalejeme vodou. Varíme, pokiaľ bôby nezmäknú. Plameň zhasneme a pripravíme si omáčku: rozšľaháme bielka, potom žĺtka, pridáme šťavu z citróna a trošku vývaru z bôbov, aby bola teplota vyrovnaná, miešame. Panvicu s bôbom odstavíme zo sporáka a primiešame vajcovo – citrónovú omáčku.