Najnovšie
Nikuldenski sharan – Bulharský pečený a plnený kapor
18. 08. 2011ryby
Tarator – Bulharská uhorkovo – jogurtová polievka
18. 08. 2011ostatné
Mercimek curbas – Turecká šošovicová polievka
18. 08. 2011ostatné
Dusené hovädzie mäso s okrou
18. 08. 2011mäso
Ezme
18. 08. 2011ostatné
Falafel – obľúbený fast food na Strednom východe
18. 08. 2011ostatné
Recepty
Jahňa so špenátom a sušeným ovocím
10. 08. 2011, 10:32Potrebujeme
jahňacinu nakrájanú na kocky, olivový olej, nakrájanú cibuľu, čerstvý špenát, nakrájaný pór, nasekaný kôpor, citrónovú šťavu, sušené ovocie /slivky, marhule/, soľ, mleté čierne koreniePostup
Polovicu pripraveného oleja vylejeme do veľkej panvice, osmažíme na ňom cibuľu, pridáme mäso a smažíme dohneda zo všetkých strán. Podlejeme vodou a dusíme asi 1 hodinu.Zvyšný olej zohrejeme v inej panvici a smažíme na ňom pór a cibuľu asi 3 minúty. Pridáme špenát a spolu dusíme ďalších 10 minút. Primiešame mäso, osolíme, okoreníme, pridáme šťavu z citróna a dusíme ďalších 10-15 minút.
Na záver asi 5 minút pred odstavením z plameňa pridáme kôpor a ovocie. Pokrm podávame s ryžou.