Najnovšie
Nikuldenski sharan – Bulharský pečený a plnený kapor
18. 08. 2011ryby
Tarator – Bulharská uhorkovo – jogurtová polievka
18. 08. 2011ostatné
Mercimek curbas – Turecká šošovicová polievka
18. 08. 2011ostatné
Dusené hovädzie mäso s okrou
18. 08. 2011mäso
Ezme
18. 08. 2011ostatné
Falafel – obľúbený fast food na Strednom východe
18. 08. 2011ostatné
Recepty
Koláče s mletým mäsom a bylinkami
10. 08. 2011, 14:30Potrebujeme
cesto - múka, soľ, olivový olej, kvasnice, voda, mlieko, plnka - mleté mäso /bravčové alebo jahňacie/, olivový olej, nakrájaná cibuľa, nakrájaný cesnak, najemno nakrájané paradajky, majoránka, tymián, soľ, mleté čierne korenie, strúhaný syrPostup
Pripravíme cesto: kvasnice rozpustíme vo vlažnej vode, pridáme mlieko, olivový olej, soľ a múku, ktorú pridávame po troške, aby bolo cesto vláčne a elastické.Pripravíme plnku: v panvici zohrejeme olej a smažíme na nej cibuľu a cesnak asi 2-3 minúty. Pridáme mleté mäso a pomaly smažíme asi 10 minút. Potom pridáme paradajky, zmes osolíme a okoreníme, pridáme bylinky a varíme pomaly asi 30 minút, pokiaľ omáčka nezhustne. Odstavíme z plameňa a primiešame syr.
Medzitým cesto nakyslo. Rozdelíme ho na 8-10 častí a rozvaľkáme. Na každú časť položíme trochu plnky a okraje cesta spojíme do tvaru mesiaca. Okraje zatlačíme, aby plnka nevytiekla a mesiačiky položíme na olejom namastený plech. Necháme ich asi 10-15 minút odstáť, potrieme ich rozšľahaným vajcom, vložíme do rúry a pečieme dohneda na miernej teplote asi 30 minút.