Najnovšie
Nikuldenski sharan – Bulharský pečený a plnený kapor
18. 08. 2011ryby
Tarator – Bulharská uhorkovo – jogurtová polievka
18. 08. 2011ostatné
Mercimek curbas – Turecká šošovicová polievka
18. 08. 2011ostatné
Dusené hovädzie mäso s okrou
18. 08. 2011mäso
Ezme
18. 08. 2011ostatné
Falafel – obľúbený fast food na Strednom východe
18. 08. 2011ostatné
Recepty
" Pasteli " s makom - tradičné svadobné jedlo už s čias starovekého Grécka
10. 08. 2011, 14:38Potrebujeme
1/2kg medu, 300g sezamu, 200g makuPostup
Sezam opražíme, 100 gramov pomelieme a zmiešame so zvyšnými celými semienkami.Na panvici necháme 5 minút zohriať med a za stáleho miešania pridáme sezam a mak. Varíme, zmes musí zhustnúť. Správnu hustotu zistíme tak, že 1 ČL zmesi vložíme do studenej vody. Zmes by sa nemala rozliať. Odstavíme z plameňa a zmes vylejeme na rovnú plochu, na ktorú sme položili mastnotu neprepúšťajúci papier, v hrúbke 1,5 až 2 cm. Rovnakým papierom zmes prikryjeme a valčekom urovnáme povrch dezertu. Necháme vychladnúť a nakrájame na želané tvary. Podávame na listoch citrónovníka alebo horkého pomarančovníka.