Najnovšie
Nikuldenski sharan – Bulharský pečený a plnený kapor
18. 08. 2011ryby
Tarator – Bulharská uhorkovo – jogurtová polievka
18. 08. 2011ostatné
Mercimek curbas – Turecká šošovicová polievka
18. 08. 2011ostatné
Dusené hovädzie mäso s okrou
18. 08. 2011mäso
Ezme
18. 08. 2011ostatné
Falafel – obľúbený fast food na Strednom východe
18. 08. 2011ostatné
Recepty
Smažený tekvicový koláč
08. 08. 2011, 11:52Potrebujeme
tekvicu, najemno nakrájanú cibuľu, nasekanú petržlenovú vňať, nasekanú mätu, vajíčka, soľ, mleté čierne korenie, strúhanku, olivový olejPostup
Tekvicu nastrúhame, osolíme a vyžmýkame prebytočnú tekutinu. Pridáme cibuľu, petržlen, mätu, rozšľahané vajce, korenie a strúhanku, ktorá zmes zahustí. Premiešame.Na panvici rozpálime olej a celú zmes do nej rovnomerne vložíme. Ak je z jednej strany koláč skoro hotový, obrátime ho na druhú stranu. Môžeme posypať strúhaným syrom.