Najnovšie
Nikuldenski sharan – Bulharský pečený a plnený kapor
18. 08. 2011ryby
Tarator – Bulharská uhorkovo – jogurtová polievka
18. 08. 2011ostatné
Mercimek curbas – Turecká šošovicová polievka
18. 08. 2011ostatné
Dusené hovädzie mäso s okrou
18. 08. 2011mäso
Ezme
18. 08. 2011ostatné
Falafel – obľúbený fast food na Strednom východe
18. 08. 2011ostatné
Recepty
Špagety s orechmi a bazalkou
08. 08. 2011, 10:17Potrebujeme
špagety, omáčka - olivový olej, najemno nakrájanú cibuľu, biele víno, najemno nakrájaný cesnak, najemno nakrájané paradajky /môžu byť aj sušené/, vlašské orechy, bazalku, soľ a mleté čierne korenie na dochuteniePostup
Na panvici rozpálime olivový olej a osmažíme cibuľu, kým nie je priehľadná.Pridáme cesnak, víno, orechy a paradajky a dusíme 30 minút, kým omáčka nezhustne. Ochutíme soľou, korením a bazalkou a odstavíme z plameňa.
Špagety podávame s omáčkou, môžeme ich posypať aj strúhaným syrom.